PGT hakkında bilmeniz gereken her şey
Ebeveyn olma yolculuğuna başladığınızda, çok yüksek ihtimalle, çağımızın modern ebeveynlere sunduğu fırsatlar ve zorluklar hakkında pek çok bilgiye erişeceksiniz. Örneğin, daha önce genetik test diye bir şey duymuş muydunuz – özellikle de Preimplantasyon Genetik Tanıyı (PGT)?
Eğer duymadıysanız, okumaya devam edin.
PGT testi, doğumla ilgili var olan güncel tartışmaların önemli bir parçasıdır. Büyük ihtimalle de sizi beklemekte olan bu uzun serüveni algılama şeklinizde hayati bir rolü olacaktır. Gördüğünüz gibi, PGT testi gibi araçlar çeşitli sebeplerden ötürü kullanılabilir. Bu sebeplerin en popülerleri arasında da, bebeğinizin genetik bozukluklara sahip olmadığından emin olmak bulunmaktadır.
Genellikle PGT, potansiyel genetik bozuklukların kontrol edilmesine yardımcı olması adına ya da kalıtımsal ve ya ailesel sağlık problemlerinin çocuğa aktarılması olasılığına bakmak için kullanılmaktadır. Yukarıda bahsedilen problemlere sahip olma potansiyeli bulunan herkese tavsiye edilmektedir. Ancak bunlara ek olarak, hem genetik bozukluk hem de düşük riski yaygın olduğu için 38 yaş ya da üzerindeki çiftlere bu aşamada tavsiye edilen bir işlemdir.
PGT testinin kullanılabileceği alanlardan bir diğeri de cinsiyet seçimidir. Cinsiyet seçiminin iki tane gerekçesi bulunmaktadır: Aile dengeleme süreci ya da aksi halde çocuğa aktarılabilecek olan cinsiyet bağlantılı genetik koşulların engellenmesi.